Национален конкурс „Празник на химията“ – 2021г.

През месец май ежегодно се провежда Национален конкурс „Празник на химията“, организиран от Факултет по химия и фармация към СУ „ Св.Климент Охридски“, Съюз на химиците в България, Дружество на учителите по химия и РУО – София. Обявени бяха три състезателни категории – есе, постер и презентация.

 

 Габриела Велчева и Рая Панова от 6 клас се представиха отлично, като участваха с постер на тема „ Химията в нашето тяло“ . Бяха допуснати до финалния кръг – защита пред национална комисия. В генералното класиране заеха четвърто място.


химия211

 

Божидар Георгиев от 6 клас се представи достойно, като участва в категорията презентация на тема „Важни химични елементи в човешкото тяло“, като се конкурираше с 47 участника от цялата страна.


химия212

 

Браво ученици!

Поздравяваме Ви за проявения ентусиазъм и положения труд!

 

 

 

Поредно високо признание за нашето училище

Поредно високо признание за нашето училище - г-жа Мария Елмазова, заместник директор, е удостоена с отличие за дългогодишна, цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на предучилищното и училищното образование. Наградата бе връчена на специална церемония, организирана от Министерство на образованието, на 24 Май пред Народния театър. Поздрави и пожелания за още много такива поводи за гордост!

г жа Елмазова награда

 

 

2г жа Елмазова награда

Уважаеми родители и ученици,

Във връзка със заповед РД-01-220/08.04.21г. на министъра на здравеопазването и предприетите противоепидемични мерки на територията на Република България от 12.04. до 30.04.21г. Ви информираме, че от 12.04.21г. се възобновява присъственият учебен процес за учениците от 1. до 4. клас, както и за учениците от 7. клас, които ще се обучават присъствено от 12.04. до 23.04.21г. Учениците от 5. ще се обучават присъствено от 26.04. до 29.04. 21г.

 

Ученическия съвет към 58. ОУ проведоха инициативата "Дари книга"

В края на месец октомври предствителите на Ученическия съвет към 58. ОУ проведоха инициативата "Дари книга", част от инициативата "Книгодарителите - Дари книга на българско читалище, бъди будител". За една седмица ученициите, подкрепени от своите учители, успяха да съберат над 200 книги, които дариха на читалищата в селата Гложене и Черни Вит. На 20 октомври с гордост и радост представителите на УС предадоха своето дарение на организаторите!

 

дарикнига3 min

 

дарикнига1 min

 

 

 

"Нашето зелено училище" СО-район "Сердика"

На 23.10.20г., в двора на 58 ОУ "Сергей Румянцев", по инициатива "Нашето зелено училище" СО-район "Сердика", съвместно с Дирекция "Зелена система" - СО и учениците засадиха висока дървесна растителност - 15бр. ясена, 10бр. явора, 4бр. платана и 3бр. липи.

 

tree2

tree1

Лекоатлетически турнир "Спортни звезди"

 

На 13.10.2020г. в 58 ОУ "Сергей Румянцев" се проведе лекоатлетически турнир. Спортното събитие беше организирано от г-жа Добрева със съдействието на Столична община. Най-добрите атлети бяха отличени с медали.

1

 

 

 

 

ВСИЧКО БЪЛГАРСКО И РОДНО ЛЮБЯ, ТАЧА И МИЛЕЯ

 
 
8.101
 
 
 
На 07.10.20 се проведе спортно състезание за деца и родители под мотото “ВСИЧКО БЪЛГАРСКО И РОДНО ЛЮБЯ, ТАЧА И МИЛЕЯ”, 
Поздравления за всички ученици и родители, които се включиха в надпреварата!
 
 
 
8.10.3
8.10.2

 

Правила за безопасност на децата и учениците в компютърната мрежа в детската градина, училището и в интернет

Правила за безопасност на децата и учениците в компютърната мрежа в детската градина, училището и в интернет, разработени от Държавна агенция „Закрила на детето“ с участието на експерти от отдел „Киберпрестъпност” към Главна дирекция „Борба с организираната престъпност” и с Центъра за безопасен интернет на адрес – https://sacp.government.bg/sites/default/files/SafeNet_DAZD2020.pdf и линк за сваляне на брошурата: https://we.tl/t-xtLMbGDLcS

Наръчник за родители, разработен от Асоциация „Родители“ достъпен на адрес – https://drive.google.com/file/d/19FPprH5evfjvAOG3q48QtgWmod6u1kBM/view?usp=sharing